Značenje tražilice

Što je Finder:

Tražilica, također poznata kao tražilica, vrsta je softvera koji organizira indekse podataka na temelju ključnih riječi koje koristi korisnik. Korisnik unosi određene ključne riječi, tražilica vrši pretraživanje i prikazuje popis URL adresa, a korisnik može pristupiti najrelevantnijoj datoteci za njega.

Najpopularnije tražilice su: google, yahoo, bing, msn, među ostalima.

Postoje razne tražilice kao što su; Indeksi pretraživanja Grupa pojedinaca stvara bazu podataka, odnosno pojedinci indeksiraju mrežu u potrazi za stranicama. Indeksi pretraživanja razvrstani su po kategorijama ili potkategorijama, ovisno o njihovom sadržaju, primjer pretraživanja u ovoj vrsti tražilice, korisnik koji traži informacije o ekološkom parku Xochimilco koji se nalazi u Meksiku mora kliknuti određene kategorije ili potkategorije, poput rekreacije , zatim podkategorija park i, zasigurno, u potonjem ćete pronaći informativnu vezu o tome što tražite. Umjesto toga, tražilice indeksiraju pomoću programa koji se zove spider web. Program prilikom posjeta web stranicama stvara bazu podataka koja povezuje adresu stranice s ključnim riječima.

Metapretraživači nemaju bazu podataka koja koristi bazu podataka drugih tražilica i na taj način prikazuju rezultate pretraživanja korisnika.

Također riječ pretraživanje odnosi se na to da program prati informacije koje se pretražuju na lokalnom tvrdom disku, poput računala, tableta.

Međutim, postoje određene tražilice poput tražilice za ljude, tražilice hotela, tražilice letova koje omogućuju korisniku da brzo i jednostavno pronađe sve potrebne informacije i zadovolji njihove potrebe.

Slično, tražilica znači da tražite kao što je osoba koja traži posao. Na isti način, koristi se kao pridjev za označavanje osobe koja svojim govorom izaziva raspravu ili se bori kao "Juan je tražitelj borbe, on uvijek govori o stvarima koje ne bi trebao".

Međutim, pronalazač je mali teleskop širokog polja koji stvara tijelo kako bi olakšao ciljanje.

Oznake:  Općenito Izrazi-Popularni Znanost