Značenje mamca za klike

Što je Clickbait:

Što mamci za klikove Pozivamo sve one internetske sadržaje čiji je glavni cilj privući pozornost i potaknuti korisnike da kliknu na njih.

Mamac za klike Riječ je s engleskog koju možemo prevesti na španjolski kao cyber bait, cyber bait, click bait ili click hook.Ima pogrdan podton.

Cilj je mamci za klikove je privući što veći promet na web stranicu kako bi ostvario prihod od oglasa.

Za to, sadržaj s mamci za klikove Koriste senzacionalističke ili zavaravajuće naslove, koji su prije svega lažni i služe za izazivanje znatiželje kod korisnika koju je moguće zadovoljiti samo klikom na dotični sadržaj koji je općenito netočan ili loše kvalitete ili informativne strogosti.

Ova vrsta sadržaja također potiče ljude da ih dijele putem svojih društvenih mreža, poput Facebooka ili Twittera.

Obično su sadržani sa mamci za klikove vijesti o slavnim osobama, viralni videozapisi ili smiješne slike koje privlače našu pažnju ili izazivaju našu znatiželju.

Neki primjeri tipičnih naslova sadržaja s mamci za klikove može biti sljedeće:

  • 15 najstrašnijih hotela u Kaliforniji 7. nećete vjerovati.
  • Ova glumica iz Američka pita prisustvovali dobrotvornom događaju "goli".
  • Ovako je Obama odgovorio Trumpu.
  • Nova generacija pametnih telefona... Zanijemit ćete kad ovo vidite
  • Natalie Portman još uvijek voli svog bivšeg ... A evo i dokaza

Mamac za klike To je pojam skovan devedesetih godina, ali je postao popularan osobito od sredine drugog desetljeća 21. stoljeća zbog njegove česte i ponekad nepoštene uporabe za privlačenje web prometa.

To je zbog činjenice da mnogo puta sadržaj s mamci za klikove sadrže lažne, bezvrijedne ili nebitne podatke za korisnika.

Zapravo, mnogo puta ove stranice prisiljavaju korisnika da prihvati niz uvjeta za pristup sadržaju, uključujući dobivanje informacija sa svog profila na društvenoj mreži, a ponekad čak i preuzimanje kontrole nad svojim računima i objavljivanje na njihovom imenu.

Oznake:  Religija I Duhovnost Općenito Znanost