Značenje gospođice

Što nedostaje:

Nedostajati znači propustiti ili propustiti nekoga ili nešto. To je osjećaj nostalgije koji se doživljava prema onome čega nema, onoga čega nema ili je prestalo biti.

Može nam nedostajati osoba, rođak ili prijatelj koji je otišao u daleke zemlje, ili koji nije tamo ili je preminuo; voljenom ljubimcu koji se izgubio ili je preminuo. Na primjer: "Ponekad mi baka jako nedostaje, nekad sam se zabavljao s njom."

Možemo propustiti i prošla vremena koja pamtimo kao bolje prisutne ili ugodnija s obzirom na naše iskustvo: "Nedostaju mi ​​vremena fakulteta, prijatelji, zabave."

Isto tako, možemo propustiti nešto što nam se svidjelo, proizvod koji nam se svidio, hranu koju smo jeli i koju iz nekog ili drugog razloga više ne možemo pronaći: "Nedostaju mi ​​te čokolade."

Izraz "gospođica" portugalski je, potječe iz starog portugalskog izraza achar manje, što bi doslovno značilo "pronađi manje", ali s implicitnim značenjem "osjećaj nedostatka".

S druge strane, pogrešno je reći propustiti, s h, pogreška koja može biti posljedica sličnosti između izbaciti (prisutan za bacanje) s učinjeno (participski čin): "Nedostaje mi."

Sinonimi za nestale su u međuvremenu propustiti, propustiti, propustiti.

Na engleski možemo izraz miss prevesti kao nedostajati. Na primjer: "Stvarno mi nedostaje vas"(Jako mi nedostaješ).

Oznake:  Izrazi-Popularni Religija I Duhovnost Izrazi-Na-Engleski