Značenje SAD -a

Što je SAD:

SAD, ili također SAD, kratica koja znači Sjedinjene Države.U španjolskom se jeziku koristi za upućivanje na službeni naziv Sjedinjenih Američkih Država (SAD), a koriste se i inicijali SAD ili izvorni akronim SAD (Sjedinjene Američke Države).

Kratica je prikaz riječi pomoću potiskivanja središnjih ili posljednjih slova i obično se stavlja točka koja označava da nije potpuna. Prema gramatičkim pravilima, množina kratica nastalih jednim slovom dobiva se udvajanjem inicijala s razmakom između svakog para slova, na primjer: JJ.OO (Olimpijske igre), AA.EE (Vanjski poslovi), FF. AA (Oružane snage), između ostalih.

Također, kratice tvore njihovu množinu, na primjer: stranice (str.).

Zastava Sjedinjenih Država

Zastava Sjedinjenih Država usvojena je kao simbol zemlje 14. lipnja 1777., pa čak i tog istog dana obilježava se "Dan zastave", a njezina trenutna verzija s pristupanjem Havaja bila je 4. srpnja 1960. godine.

Službene boje zastave Sjedinjenih Država su: tamnoplava, bijela i crvena. Plava boja predstavlja "pravdu" i "ustrajnost"; crvena znači "hrabrost" i "otpor", a bijela simbolizira "čistoću". Slično, zvijezde zastave čine 50 država zemlje, a crvene i bijele vodoravne crte predstavljaju 13 engleskih kolonija.

Dizajn prve američke zastave izradila je sjevernoamerička Betsy Ross, a trenutnu zastavu dizajnirao je Robert Heft.

Oznake:  Općenito Religija I Duhovnost Tehnologija-E-Inovacija