Značenje Lako

Što je lako:

Jednostavno možemo označiti ono što košta malo rada ili truda, za što nisu potrebne posebne vještine ili sposobnosti: "Uređaj je jednostavan za upotrebu."

Jednostavno možemo također kvalificirati ono što je vrlo vjerojatno ili ima velike mogućnosti, poput događaja, događaja: "Lako će kasnije pasti kiša."

Netko tko je fleksibilan, tko se prilagođava okolnostima, koji je poslušan u postupanju s njim također je označen kao lagan: "Alejandro je lagan dječak, nećeš imati problema s njim."

Easy također ima izvjestan pogrdan naboj kad je žena u pitanju; to znači da se lako zavodi, da se ne opire, da je vrlo lagana: "Smatram da je vrlo neugodno govoriti o ženi kao o lakoj."

Sinonimi za lako bili bi: jednostavno, jednostavno; vjerojatan, moguć; upravljiv, izlječiv; lagan, lagan. Njegovi su antonimi: teški, složeni, nevjerojatni, nerješivi ili teški.

Na engleskom se riječ easy može prevesti kao lako. Na primjer: "Lako savjeti da volite svoj posao opet”(Jednostavni savjeti da ponovno volite svoj posao).

Riječ lako dolazi iz latinskog facĭlis.

Lako i teško

Lako i teško suprotni su pojmovi. Sve što predstavlja prepreke ili smetnje, ili što je vrlo složeno ili naporno, klasificira se kao teško: „To je mjesto s otežanim pristupom“. Na isti način, teško može biti osoba koja se ne liječi: "Manuel je najteži šef kojeg sam ikada imao." Isto tako, nešto što izgleda zbunjujuće ili zamršeno može se klasificirati kao teško: "To je teška igra za desetogodišnje dijete." Lako se, naprotiv, odnosi na ono što je jednostavno ili lako osobi koja je poslušna ili upravljiva u poslovanju.

Oznake:  Općenito Izrazi-Popularni Izreke I Poslovice