Značenje Odiseje

Što je Odyssey:

Odiseja je dugo putovanje, puno avantura i poteškoća. Nadalje, niz događaja, uglavnom nesretnih, koje je netko morao proći kako bi došao do nekog mjesta ili postigao cilj, također se može smatrati odisejom.

Kao takva, riječ odiseja dolazi iz naslova Homerove pjesme, nazvane Odiseja u čast svog glavnog junaka Odiseja, popularno poznatog pod svojim latinskim imenom: Ulysses. The Odiseja pripovijeda, u tom smislu, priču o Odiseju na isti način na koji je Ilijada, također od Homera, priča o opsadi koju je proživio zidinski grad Ilion, poznat i kao Troja.

The Odiseja smatra se dijelom starogrčke epske poezije. Stoljećima je bio dio usmene predaje, a pjevale su ga rapsodije koje su ga recitirale od grada do grada. Tek u 6. stoljeću pr. Kad su, po mandatu Pisístrata, guvernera Atene, sastavljene homerske pjesme, koje su ih pisano fiksirale.

The OdisejaKao takva, riječ je o pjesmi koja se sastoji od 24 pjesme u kojima se pripovijeda o povratku Odiseja u domovinu, otok Italu, nakon što je deset godina proveo u borbama u Trojanskom ratu i još deset na povratku, u onom tko se suočio mnoštvo opasnosti i proživio bezbroj avantura da bi se konačno mogao vratiti kući sa suprugom Penelopom i njihovim sinom Telemahom.

Ukratko, argument Odiseja Može se podijeliti na tri tematski različita dijela. U prvom, poznatom kao telemahija, pripovijeda se o pustolovinama Telemaha, Odisejevog sina, kako bi se dobile vijesti o tome gdje se nalazi njegov otac. Drugi dio usredotočuje se na pripovijedanje o peripetijama koje je Odisej doživio na svom povratku: incident s Polifemom koji mu je izazvao Posejdonov bijes i druge avanture iz kojih je uspio izaći, uz pomoć božice Atene, bilo oslobođen. Treći i posljednji dio govori o povratku Odiseja u svoju zemlju u obliku prosjaka i njegovoj osveti protiv bijesa i izdaja koje je njegov narod pretrpio u njegovoj odsutnosti, kako bi konačno upoznao svoju ženu Penelopu.

Oznake:  Tehnologija-E-Inovacija Religija I Duhovnost Znanost