Značenje riječi Permuta

Što je zamjena:

Zamjena je službeno, putem ugovora, razmjene usluga ili robe između dvije ili više strana bez pribjegavanja novcu za obavljanje razmjene.

Riječ permuta potječe od latinskog sastavljenog od prefiksa po- što znači "kroz" ili "potpuno" i glagol Mutirat ću što ukazuje na promjenu.

Komercijalna razmjena, regulirana i zakonom i ekonomijom, bila je jedan od prvih oblika razmjene prije izuma novca.

Danas građanski zakonik svake zemlje regulira ugovor o zamjeni kao namjeru i znanje o prijenosu robe ili usluga u zamjenu za nešto drugo što se smatra jednakom vrijednošću.

Vidi i Ugovor.

Razmjena je, kao gospodarska transakcija, pod zaštitom zakona koji se primjenjuju na prodaju, jer je to priroda zamjene potonje putem novca, a ne razmjene. U tom smislu, trgovački zakoni također ne definiraju jasno kada je zamjena komercijalna ili ne, čineći regulativu nejasnom i s mnogo praznina.

U tom smislu, komercijalna razmjena se nalazi između razmjene, neformalne razmjene stvari za druge stvari i prodaje, kupnje nečega u zamjenu za vrijednost u novcu.

Vidi također Barter.

U Meksiku se zamjena smatra takvom kada postoji formalna razmjena robe ili usluga bez novca ili ako postoji stranka plaćena novcem, vrijednost mora biti manja od vrijednosti stvari (Građanski zakonik za članke Federalnog okruga 2327 i 2550).

Zamjene nekretnina, na primjer, najčešće su jer je tržišna vrijednost imovine ili njezina procjena sasvim jasna ako nema povezanih hipoteka. S vrijednošću nekretnine za zamjenu, zainteresirane strane mogu pristupiti potpisivanju ugovora ili ugovora o zamjeni pred javnim bilježnikom radi prijenosa prava vlasništva na nove vlasnike.

Oznake:  Općenito Izrazi-Na-Engleski Religija I Duhovnost