Singularno značenje

Što je singular:

Jednina je pridjev koji se može koristiti za označavanje onoga što je jedinstveno u svojoj vrsti. Na primjer: "Otkrili su jedinstvenu vrstu morskog psa."

Jednina se također koristi za označavanje onoga što smatramo izvanrednim, rijetkim ili izvrsnim. Na primjer: "Ovaj dječak ima jedinstven talent za ples."

Riječ, kao takva, dolazi iz latinskog singulāris.

Sinonimi za jedninu su: jedinstveni, pojedinačni, neparni; čudno, rijetko, posebno, ekstravagantno; izvrsno, veličanstveno. Antonimi su, s druge strane, pravilni, vulgarni, obični, osrednji itd.

Na engleskom, jednina je prevedena kao jednina. Na primjer: "The jedinstvena ljepota šuma”(Jedinstvena ljepota šume).

Jednina u gramatici

U gramatici je jednina brojčana oznaka koja se nalazi na kraju riječi i označava odnosi li se na jednu osobu ili stvar. Na primjer: kuća, žena, dijete. U nekim jezicima, poput španjolskog, riječi u jednini ne predstavljaju nikakvu eksplicitnu oznaku. Suprotno se događa s množinom koja obično ima a -s konačni za označavanje množinskog broja. Na primjer: kuće, žene, djeca.

Jednina i množina

Jednina i množina su antonimi. Množina se koristi za označavanje onoga što je više, različito ili mnogobrojno ili ima više aspekata ili aspekata. Množina je također gramatička sklonost koja se koristi za označavanje da se govori o više osoba, predmeta ili stvari. Singular se, s druge strane, odnosi na ono što je jedino ili jedinstveno u svojoj vrsti, na nešto rijetko ili izvanredno, ili na gramatički broj koji ukazuje da govori o jednoj jedinoj stvari.

Oznake:  Izrazi-Na-Engleski Tehnologija-E-Inovacija Općenito